ប្រទេសជាសមាជិកអាស៊ានដីគោកទាំង៣ នោះគឺ កម្ពុជា ឡាវ ថៃ មិនត្រឹមតែមានប្រពៃណីទំនៀបទម្លាប់ស្ទើរតែដូចគ្នានោះទេ សូម្បីអាហារក៏ប្រហាក់ប្រហែលគ្នាដែរ។ ចង់ដឹងថា អាហាររបស់ប្រទេសទាំងបីស្រដៀងគ្នាប៉ុណ្ណា ថ្ងៃនេះគេហទំព័រយើងខ្ញុំសូមលើកយកអាហារ៥មុខ ក្នុងចំណោមអាហារល្បីៗមកបង្ហាញ។ មើលបន្តិចមើល៍ អាហារណាដែលអ្នកធ្លាប់ស្គាល់ និងមិនធ្លាប់ស្គាល់។
-អាហារខ្មែរ
ទូរទស្សន៍អាមេរិកCNNបានចុះមកស្រាវជ្រាវ និងរកឃើញអាហារ១០មុខដែលពេញនិយមក្នុងប្រទេសកម្ពុជា ប៉ុន្តែខាងក្រោមនេះយើងខ្ញុំសូមលើកយកតែ៥មុខ ក្នុងចំណោមនោះមកបង្ហាញជូនប៉ុណ្ណោះ។ ក្នុងនោះ អាម៉ុកគឺជាអាហារដែលប្រទេសជិតខាងទាំងពីរ គ្មានទេ។ ខាងក្រោមនេះគឺអាហារពេញនិយមរបស់ខ្មែរ៖
១) បាយសាច់ជ្រូក
-អាហារថៃ
ចំណែកអាហាររបស់ថៃវិញ ត្រូវបានចាត់ចំណាត់ថ្នាក់ដោយគេហទំព័រ Phuket ដែលធ្វើការចុះទៅស្ទងតាមភោជនីយដ្ឋាននានារបស់ថៃ។ ក្នុងនោះ សម្លតុងយ៉ាំរបស់ថៃមិនត្រឹមតែល្បីនៅក្នុងប្រទេសរបស់ខ្លួនប៉ុណ្ណោះទេ សូម្បីប្រទេសក្បែរខាងក៏រៀនធ្វើអាហារនេះពីប្រទេសខ្លួនដែរ។ មើលអាហារថៃល្បីៗបន្តិចមើល៍៖
១) សម្លតុងយ៉ាំ
២) ឆាសាច់មាន់គ្រាប់ស្វាយចន្ទី
-អាហារឡាវ
រី៊ឯអាហារឡាវក៏មិនណយដែរ។ តាមរយៈការធ្វើចំណាត់ថ្នាក់ដោយគេហទំព័រ Visit Mekong ឡាវមានសាច់ក្រក និងឡាបដូចខ្មែរ តែបុកល្ហុងដូចថៃ។ សម្លដ៏ល្បីរបស់ខ្លួនមួយឈ្មោះ Khao Poon ដែលមានរសជាតិហឹរ ស្លដោយសាច់មាន់ សាច់ជ្រូក ឬសាច់ត្រី និងគ្រឿងផ្សំមានទឹកត្រី ស្លឹកក្រូច ខ្ទឹម រំដេង ខ្ទឹមស និងស្លឹកជី ធ្វើឲ្យអាហារមួយប្រភេទនេះខុសពីគេឯង។ មើលខាងក្រោមមើល៍ យ៉ាងណាដែរអាហារឡាវ៖
១) គុយទាវ
៤) សាច់ក្រក
មើលឃើញហើយ ឬនៅ អាហារណាទំនងឆ្ងាច់ជាងគេ?
អត្ថបទ៖ មាស រ័ត្ន
0 comments:
Post a Comment